Skip to content

Subsidiemogelijkheden

Subsidie Duurzame Energie

Het rijk heeft begin januari de voorwaarden bekend gemaakt voor de Regeling Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Hiermee kunnen burgers en ondernemers die zelf in huis of in het bedrijf duurzame energie willen opwekken vanaf 4 januari 2016 subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, pelletkachels en biomassainstallaties. Er is 70 miljoen beschikbaar voor 2016.

Een zonneboiler kan een huishouden gemiddeld een subsidie van € 650,- aanvragen, afhankelijk van het type zonneboiler.

Voor een warmtepomp geldt een subsidiebedrag van maximaal € 1500,- afhankelijk van het type warmtepomp. 

Voor een pelletkachel kan € 500,- subsidie worden aangevraagd. Bij pelletkachels met een vermogen boven de 10 kilowatt komt hier voor iedere extra kilowatt nog € 50,- aan subsidie bovenop.

Klik hier voor aanvullende informatie en de voorwaarden voor de Subsidie Duurzame Energie.

Subsidie woningisolatie

Het college van B&W heeft besloten dat de gemeente Rheden € 50.000,- wil inzetten voor een vervolg op de subsidieregeling woningisolatie. Uitgangspunt daarbij is dat de provincie Gelderland ook € 50.000,- beschikbaar stelt zodat we in totaal € 100.000,- kunnen besteden aan subsidies voor particulieren die hun huis willen isoleren (€ 200,- aanvragen a € 500,- euro).

 

De exacte voorwaarden zijn nog niet bekend, die worden de komende tijd door de provincie bepaald en daarvan is de gemeente afhankelijk.